КАНЕОФЕСТ

Конкурс за „Канеофест“ 2017

Канеофест  распишува конкурс за фестивалот Канеофест 2017, кој ќе се  одржи по 16 пат, а и овој пат е под покровителство и организација  на Телевизија Морис. На овогодинешното издание ќе се бираат најдобрите композиции во правците на фолк и поп

Заврши „КанеоФест“ 2016

Синоќа во Центарот за култура „Григор Прличев“ се одржа втората(поп) вечер од фестивалот „КанеоФест“2016, со што фестивалот беше затворен. На фестивалот се натпреваруваа изведувачи на новокомпонирани, дотогаш неизведени поп мелодии и богат ревијален дел кој за посетителите приреди незаборавна вечер.

Свечено отворено 15-то издание на „Канеофест“ 2016

Во Центарот за култура „Григор Прличев“ синоќа свечено беше отворено петнаесеттото издание на фестивалот „Канеофест“ 2016, кој веќе 5 години е во организација и покровителство на Телевизија Морис од Охрид. На првата фестивалска фолк вечер беа изведени 22 нови композиции. Вечерва ќе биде

Утревечер по 15-ти пат започнува „Канеофест“ 2016

Во НУ Центар за култура „Григор Прличев“ утревечер, со почеток во 21:00 часот свечено ќе биде отворено петнаесеттото издание на фестивалот „Канеофест 2015“, кој веќе 5 години е во организација и покровителство на Телевизија Морис од Охрид, а со кој

КОНКУРС ЗА „КАНЕОФЕСТ“2016

Канеофест распишува конкурс за фестивалот Канеофест 2016, кој се одржува по 15 пат, а и овој пат е под покровителство и организација  на Телевизија Морис. Фестивалот Канеофест и оваа година ќе се одржи во две фестивалски вечери,првата на забавна новокомпонирана

Четиринаесетто издание на „Канеофест“

На 27 и 28 јуни ( сабота и недела) , на летната сцена на Центарот за култура „ Григор Прличев“ , ќе се одржи фестивалот „ КАНЕО ФЕСТ“. На четиринаесеттото издание на фестивалот, кој веќе четири години е под покровителство

ПОЗНАТИ МЕСТОТО И ДАТУМОТ НА ОДРЖУВАЊЕ НА „КАНЕОФЕСТ“2015

27  јуни е датумот на отворњето на 14-тото по ред издание на фестивалот на новокомпонирни забавни и народни мелодии, „Канеофест 2015“. Фестивалот и оваа година ќе биде одбележан со две фестивалски вечери.Првата вечер ќе биде на народна,македонска новокомпонирана музика каде

Конкурс за Канеофест 2015

Канеофест распишува конкурс за фестивалот Канеофест 2015, кој се одржува по 14 пат, а и овој пат е под покровителство на Телевизија Морис. Фестивалот Канеофест и оваа година ќе се одржи во две фестивалски вечери,првата на забавна новокомпонирана музика а