Се чистеше полигонот за мали спортови

Поранешниот полигон за мали спортови во центарот на градот, кој е во сопственост на ГП „Гранит”, по барање на ЈП „Билјанини Извори“ кое стопанисува со паркинг-просторот беше темелно исчистен и беа собрани големи количини на расфрлан комунален отпад, пластични шишиња, картонска амбалажа, искршени стаклени шишиња и др.

Отпадот беше уредно подигнат и депониран од страна на службите на ЈП „Охридски Комуналец”.

Share