СВР Охрид со честитка за 11 Октомври

По повод 11 Октомври, денот на востанието на македонскиот народ и 76 годишнината од антифашистичката народно- ослободителна војна, од СВР Охрид до сите граѓани упатуваат искрени честитки за среќен и долговечен празник.

„Оддавајќи должна почит кон слободарските традиции на македонскиот народ и на македонските поборници за слобода и мир, како демократска институција, доследно продолжуваме кон законско, етичкото и професионално решавање на безбедносни предизвици.

Неуморно продолжуваме со нашата мисија за заштитата и унапредување на човековите права и слободи, со бескомпромисната борба со сите видови и форми на криминалитет. Применуваме современи форми за проактивен и транспарентен концепт за соработка со граѓаните и нивни вистински сервис.

Посветено работиме на изградба на стабилен безбедносен систем и зацврстување на нашите демократски и професионални капацитети со што ја јакнеме Република Македонија како модерна, безбедна и Европска држава.“– стои во честитката.

Share